Morgonen 31/08-10

Vaknade imorse av att Obie låg igemte mig och sova, det är så fruktansvärt mysigt att vakna av att hunden ligger igemte än. :) Han hade även en fjäder i näsan som åkte in och ut när han andades , jag fick mig ett gott skratt!

Igår hämtade jag min cykel vid PS med Obie, precis när vi svängde in vid PS då kommer det två st Boxrar som börjar skälla mot Obie. Är det deras fel att obie börjar dra lite? Eftersom han alltid går fint igemte mig när det kommer hundar. Men det är just när hundarna börja skälla imot han då han kan börja dra lite, men det är inte alltid.
Jag tror att vissa hundar kanske proverserar han lite eller så vill han bara hälsa på dom.
Ibland kan det vara svårt att förstå hund språket. Som t.ex. igår kväll när vi satt i soffan, då fick han syn på en fluga han jagar alltid dom och ska äta upp dom. Men denna gången hade han uppe svansen och oftast när han/hundar har svansen rakt upp då är han/dom osäkra eller kanske till och med lite små arga. Men sammtidigt som han jagade flugan och hade svansen rakt upp viftade han på den. Fast igentligen så brukar han ha svansen så när han är på krigs stigen och vill leka. Det är inte alltid lätt att förstå sig på deras språk.



Så här ser Obie ut på morgonen när jag fixar mig till skolan. snyggt!




















Det här är Obie när jag äter frukost innan skolan! ;)  Han är som en svans efter mig på morgonen, guld hunden!<3


Ännu mer på " hopp ".

Va ute och gick den vanliga rundan på kvällen som jag brukar gå med obie. ( för någon dag sen )
Då helt plötsligt det kommer en tant med sin hund jag kommer inte riktigt ihåg va det kunde vara för ras men det var iaf någon blandning av Jack russel. Lixsom Obie drar aldrig mot andra hundar när man går förbi om inte hunden man går förbi börjar skälla och låta som fan, det är knapt att han änns drar då. Ja men iaf vi går imot henne så får hon syn på obie som går så fint brevid mig, då tar hon upp sin lilla hund och börjar " små " springa åt andra hållet. Man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta när folk beeter sig på det viset, jag tycker det är sjukt att man gör så.

Sen var det en annan gång när jag och Obie gick framför en kille som hade en Golden Retriever.
Varenda gång Obie stannade för att kissa eller nosa på något, då stannade han bakom oss och väntade tills vi började gå asså han var många meter bakom och kom han lite för när då backade han ett eller två steg. Efter att vi höllt på så en stund då kommer vi till ett ställe där jag tyckte att det var ett bra ställe för Obie att gå lös där släppte jag han och Obie fortsatte gå fot och brydde sig varken om han eller hunden. Nästan precis när jag hade släppt Obie då ser jag kille SPRINGA över vägen med sin hund, jag och Obie bara stod och kolla på dom. Obie tänkte nog likadant som mig sen gick vi vidare!
Nej Obie sprang inte efter dom han undrade nog vad fan dom höll på med..

Korkade människor det finns. Hade inte Obie lyssnat då hade jag självklart inte haft han utan koppel.

Kärlek till dig Obie.


Obies dag 20/08-10

Obie var med och kolla på fotboll för första gången i Valinge.
Hans reaktion när han möte på en groda var riktigt söt och rolig, han brydde sig inte alls på vad man sa. Han hoppa fram och tillbaka precis som grodan gjorde haha sötsaken.


Obie och grodan ;)



Han fick även chansen att spela lite fotboll.

En ÄNGEL utan vingar!



Jag & Obie.




Obies dag 17/08-10.

Lekdag för Obie.

Hela morgonen har jag och sötsaken legat framför tven och sovit så gott. :)
Sedan började klockan närma sig 13.00 då jag skulle på möte, efter mötet bestämde jag och Sofia att vi skulle åka till Varbergs hundbruksklubb. Vi släppte Obie och Roffe lösa så att dom fick springa av sig. :) Nu ligger guld hunden vid mina fötter och är jätte trött..




SÖTASTE OBIE.


agilitybana.

Amstaffs hoppteknik.

Jag har hört från många håll att Amstaff och andra liknande raser inte passar bra till agility, och det är helt fel. För någon vecka sen var jag på en agilitybana med Obie och det var första gången han var där, han gjorde hela banan utan några problem. Jag trodde inte mina ögon när jag såg hur begåvad han var! Sen googlade jag " Amstaff på agilitybana " och jag läste att dom har en stor utstrålning på banan. Det är kul att se att dom kan få vara omtyckta någon gång iaf!




På denna bilden ser du en Amstaff på en agilitybana
. Ser helt fantastiskt ut!




















Obie!



" Kamp " hunden.

Min egna åsikt om " kamp " hunden.

För det första så är det aldrig hunden det är fel på , det är hur ägaren har uppfostrat den.
Att folk går runt och snackar så mycket skit om just raserna Amstaff, Pitbull, Bullterrier, Mastiff, Rottweiler mm, är absolut inte okej! Vi som hundägare till sådana hundar tycker det är så fruktansvärt tråkigt att folk ska gå genvägar eller till och med börja små springa när vi kommer med världens snällaste hundar.

Att dom ska förbjuda dessa raser går inte att fatta. Sätt en regel för hund körkort ist!
Du kan gör vilken hund du vill till en " kamphund ", om du så har en liten Tax hemma så kan du börja hetsa den mot levande föremål så den blir aggressiv. Som dom där Dalmatinerna, dom är ögontjänare tillmax och den hunden som har anfallit mest i Sverige det är Golden Retriver. Varför är det ingen som förbjuder dom?

Jag blev biten av två hundar när jag var lite mindre, den ena var en Labrador o, den andra var en Cocker spaniel. Hmm ingen av dom raserna är en " kamphund "... Det jag vill komma fram till är att vilken hund som helst kan ge utfall eller vara aggressiv.

Tryck inte ner våra älskade bäbisar!



Vårat hjärta!


RSS 2.0